Ekevär's H-kull

Ekevär's H-kull föddes 2009-03-12 mellan Misa (Ekevär's Fijin Misa Fu) och Linus (We-Sedso Love Me Do). Kullen bestod av en röd hane och en röd tik.

 

På bilden ses Ekevär's Hina Happa och Ekevär's Hiroshi.
Berättelse om Hiroshi "Hiro"

Djur har alltid varit en stor och viktig del i mitt liv.
Som barn lärde kaninen Tusse, undulaten Pärlan och papillionen Sunny mig om ömhet, förtröstan, kärlek och sorg.
Och senare nya familjemedlemmar. Särskilt vid tillfällen där en vuxens stöd hade behövts, har mina husdjur gett mig stor trygghet och värme. När jag som vuxen bestämde mig för att åter införa husdjur och då hund i mitt liv föll valet på shiban och då från Helena som jag direkt kände stort förtroende för. Vackra egenartade individer från ett omtänksamt hem och en uppfödare som föder upp med stor omsorg och kunskap.
Kinya (Ekevärs Benikinya) kom till oss 2001. Hon är en stor personlighet och min älskling i vått och torrt. 2009 bestämde jag mig för att vi behövde en till shiba! Ekevärs Hiroshi, kallad Hiro, kom hem till vår lägenhet i Stockholm och röjde runt med en gång! Hans springande och flåsande lilla kropp hälsade på allt och alla, orädd och med hur mycket energi som helst! Detta var en rak motsats till Kinya!
Snacka om olika shibor! Kinya som med filosofisk värdighet tar sig för av livet - och Hiro som rusar först och frågar sen ;-).
Det var så klart inte med blida ögon och tänder Kinya mottog sin nya "lillebror".

Hiro och jag har sedan dess kämpat på med att träna lydnad på brukshundklubben, spåra och hantera hundmöten. Eftersom han är mycket aktiv har jag inte alltid kunnat ge honom det han behövt, men när han fått sin träning är han en enormt uppmärksam och engagerad partner!

Förra året födde jag min son Valentin och i år flyttade hela familjen och Hiro & Kinya till Mauritius!
Nu lever vi ett helt annat liv bland tropisk värme och soliga stränder.
Nya utmaningar och mål för Hiro och Kinya som numera har tomt och stort hus att bevaka!

/ Katja