Ekevär's D-kull

Kennel Ekevär's D-kull var mellan Yassi (Honto-No Yasasii Yuurei) och Kenzo (Sherae Takeda Ninja) och föddes 2005-01-18. Kullen innehöll 2 hanar och 2 tikar.

På övre bilden från vänster ses Ekevär's Daigoro, Ekevär's Dewazakura, Ekevär's Daitantaro och Ekevär's Daiyume.

Om Yoshi (Ekevär's Daitantaro)

Vår Yoshi är nu en stilig herre på fem år. Han kom hem till oss en dag i mars 2005 och har blivit en självklar del av vårt liv. Vi  kan inte tänka oss en tillvaro utan honom. Han är en riktig liten kompis och en underbar familjemedlem.  Även om han är en mycket självständig liten varelse med starka åsikter om vad han vill, så vet han ändå  sin plats i flocken.  

Yoshi  är på många sätt en typisk shiba. Han är t.ex. mycket reserverad och vill vara den som inleder en bekantskap, både med hundar och människor. När det gäller andra hundar vill han inte att de kommer  för nära utan hans tillåtelse – då kan det hetta till ordentlligt.

Yoshi  är också lite av en filosof, precis som pappa Kenzo. Han går gärna undan och lägger sig på sin favoritsten eller någon annan bra plats med utsikt över omgivningarna. Där kan han ligga hela dagar och fundera. Och så tycker han om att leka förstås! Särskilt leken att söka  efter  godisfylld toapappersrulle, att ”kampa” med en strumpa eller liknande och favoriten framför alla – att spela boll med småhussarna!

Men allra nöjdast är han om han bara får vara med – i bilen, framför TV:n, under matbordet. Han älskar verkligen sin flock och vi älskar honom!

/ Familjen Göransson, Spånga